Cum să îți alegi florile și aranjamentele florale pentru nuntă

Vrei să afli cum să îți alegi florile și aranjamentele florale pentru nuntă? Florile și aranjamentele florale sunt foarte importante pentru ca nunta ta să fie un eveniment reușit, așa cum îți dorești.

Alegerea florilor pentru ziua cea mare poate fi o activitate foarte plăcută, în plus, când reușești să pui singură la punct toate detaliile, ești cu atât mai mândră de tine. Îți oferim câteva sfaturi care să-ți ușureze munca și care să te ajute să îți încânți invitații cu florile și aranjamentele florale alese chiar de tine.

Stabilește un buget pentru florile și aranjamentele florale de nuntă

Florile pe care va trebui să le comanzi pentru nuntă nu vor fi puține, iar stabilirea unui buget este un criteriu esențial. Fă-ți o listă cu sumele de care dispui, în funcție de ce flori vei stabili să ai la nuntă.

Buchetul de mireasă este cel mai important, iar acesta ar trebui să fie exact așa cum ți-l dorești pentru că va fi un accesoriu foarte important.

Buchetul nașei este următorul ca importanță. Este mai mic decât al miresei și se asortează cu ținuta nașei, putând conține anumite tipuri de flori comune cu cel al miresei.

Pentru că avem o experiență vastă, am creat și pachete de nuntă, care includ buchetul miresei, buchetul nașei și lumânarile de cununie.

Pachet nunta
Pachet nuntă

Buchetele domnișoarelor de onoare sunt micuțe, discrete și, de cele mai multe ori, în contrast cromatic cu buchetul de mireasă, însă și acestea ar trebui să fie într-o notă comună cu primele.

Cocardele, florile pentru mire, naș, cavaleri de onoare, sunt mici aranjamente florale care se vor armoniza cu buchetul miresei și/sau cu buchetele domnișoarelor de onoare.

Aranjamentele florale pentru decorarea meselor. Va trebui să te gândești la dimensiunea meselor, astfel încât florile să nu ocupe foarte mult spațiu sau să-i incomodeze pe meseni în timpul nunții. Poți alege unele la nivelul mesei sau unele înalte, în funcție și de dimensiunea incintei în care veți petrece.

Aranjament floral masă

Aranjamentul pentru prezidiu nu poate fi neglijat. Acesta este cel mai spectaculos și este compus de obicei din florile care se regăsesc și în buchetul de mireasă.

Alege florile în funcție de sezon

Florile de sezon sunt mai accesibile la preț, iar, în acest caz, mai ieftin poate însemna mai frumos și mai potrivit. Există câteva flori cu care nu se poate da greș la nicio nuntă, iar florarii de top știu foarte bine cum să le utilizeze în buchete și aranjamente de sezon. Printre florile cele mai apreciate la astfel de evenimente se numără: trandafirii, orhideele, bujorii, hortensiile, crinii, lisianthus sau minirozele.

Tematica nunții

Cu siguranță fiecare mireasă își dorește ca nunta să aibă o anumită tematică (romantică, clasică, tradițională, modernă, elegantă, excentrică, non-conformistă etc.). Tematica evenimentului este un indiciu foarte important în alegerea florilor, iar asta te va ajuta să decizi mai ușor ceea ce îți dorești să ai în materie de flori și aranjamente pentru ziua cea mare. Dacă în căutările tale ai în minte că florile de nuntă vor fi în acord cu tematica, vei putea să alegi mai ușor. De exemplu, trandafirii simbolizează romantismul, hortensiile – eleganța, bujorii sunt pentru persoanele non-conformiste, orhideele denotă rafinament, iar crinii nu se vor demoda niciodată.

Aranjament romantic

Cromatica locației şi a decorului

Locația în care va avea loc nunta este foarte importantă atunci când vei vrea să alegi florile și aranjamentele florale. Sunt importante aspecte precum dimensiunea încăperii, înălțimea ei, lumina, forma meselor, decorațiunile și culorile. Alege florile care să înnobileze spațiul și care să iasă în evidență fără să încarce. Într-o încăpere cu dimensiuni generoase, poți amplasa aranjamente bogate, voluminoase, însă, dacă locația în care va avea loc nunta este una de dimensiuni mai mici, și aranjamentele florale ar trebui să fie pe măsură. Florile în culori puternice vor crea impresia de reducere a spațiului, pe când florile în culori deschise vor da senzația opusă.

iFlori îți poate fi alături în cea mai importantă zi din viață, cu florile și aranjamentele florale ideale, datorită experienței vaste în domeniu si pasiunii noastre pentru frumos. Iubim florile și ne ghidăm după fiecare detaliu în alegerea lor, dar și în compozițiile pe care le realizăm. Folosim cele mai proaspete și frumoase flori, cunoaștem simbolistica fiecăreia și lucrăm cu pasiune și migală pentru ca fiecare buchet să fie perfect. Ne poți contacta să te sfătuim sau să-ți răspundem la întrebări și vom fi bucuroși dacă ne vei alege să-ți aducem florile pentru nunta ta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

X

iFlori - Florărie Online de Top! Descoperiți iFlori pentru livrare rapidă de flori proaspete și aranjamente elegante in Bucuresti si Ilfov. Cele mai frumoase buchete și cadouri florale pentru orice ocazie. Comandați flori acum și aduceți un zâmbet!