Secretele florilor

Secretele florilor

Odata ales locul din care veți cumpăra buchetul de flori sau ati primit un buchet de flori, apare imediat grija de a pastra firele tăiate proaspete și înviorate cât mai mult timp. Credem că aici este locul să vă împărtășim experiența noastră despre modul în care florile ar trebui tratate dupa cumpărare, făcând precizarea că ne vom referi exclusiv la flori foarte proaspete, așa cum sunt cele oferite în floraria noastra online iFlori.ro.

Listăm câteva sfaturi utile, fără să mai insistăm pe detaliile ușor de intuit, cum ar fi starea de curațenie a vazei, schimbatul apei florilor sau transportarea cu grijă pentru a nu le rupe:

1.

Florile trebuie puse în apă fără ambalaj, chiar dacă le cumpărați de cu seară, ca să le oferiți a doua zi. Dezambalarea și reambalarea consumă câteva minute din viața dvs, dar rezultatul merită efortul.

2.

Tăiați 1-2 cm din cozile florilor înainte de plasarea în vază, cu tăietură oblică, astfel încât să evitați strivirea secțiunii. Florile trag cea mai mare cantitate de apă imediat dupa reîntâlnirea cu apa, moment esențial pentru menținerea prospețimii. Dacă florile trag multă apă, acesta este un semn bun, iar prospețimea lor va fi îndelungată.

3.

Chiar dacă urmează să ingrijiți florile și să le hidratați, așa cum este descris la punctul anterior, evitați uscarea secțiunilor de tăiere în timpul transportului. Grija pentru acest detaliu este importantă. Odata uscată secțiunea de tăiere, la punerea în vază apa trasă în primul moment va fi mai puțină, iar timpul de păstrare a prospețimii mai scurt.

4.

Îndepărtați frunzele din partea inferioară a tulpinii, întrucât acestea pot purta bacterii deloc benefice florescenței.

5.

Mențineți o temperatură constantă în camera în care stau florile, iar – pe cât posibil – nu le schimbați poziția prea des. Aerisiți camera în fiecare zi, pentru ca florile să se mențină cât mai proaspete. Nu fumați lângă flori și nici nu folosiți în apropierea lor aerosoli care le pot impregna cu substanțe chimice!

6.

Într-o vază trebuie fie să puneți doar florile din buchetul iFlori.ro, adică flori care trăiesc bine împreună, fie așezați-le pe tipuri de flori. De pildă, zambilele elimină substanțe deloc agreate de trandafiri, așadar niciodată nu vom combina trandafiri cu zambile. De asemenea, trandafirii albi pot trage pigment de la trandafirii colorați (se pot păta inestetic), astfel că – fără a fi o regulă de fier – trandafirii albi ar fi bine să stea separat.

7.

Substanțele chimice de pus în apa florilor tăiate nu sunt soluții universale de longevitate florală, pentru anumite tipuri de flori efectul putând fi inversat, de ofilire prematură în loc de prelungire a prospețimii. Înainte de utilizare întrebați iFlori.ro despre substanțele pe care doriți să le utilizați. Consultanța iFlori.ro este gratuita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X